Jahodovo-tvarohová roláda

2.87

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • DOHOTOVENÍ
    • jahody ,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti
  • NÁPLŇ
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 300
      g jahody -mražené 250-
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks želatina - mletá např. Dr.Oetker
  • TĚSTO
    • 5
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g solamyl (bramborový škrob)
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
  • Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
  • Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
  • Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.