Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky