Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky