Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami