Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát