Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29x23 cm) vyložíme fólií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou