Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr. Přidáme mouku, promícháme metličkou. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme cca 10 minut na 180 stupňů. Jahody rozmačkáme s cukrem tak, abychom měli kousky (ne úplně na kaši). Přidáme dortové želé, které jsme rozmíchali s 2 dl vody nebo šťávy. Dáme vařit, mícháme, necháme projít varem 1 minutu a necháme chvíli vychladit za občasného promíchání. Ještě vlažné, ale trochu tuhnoucí, vylijeme na vychladlý piškot. Necháme zatuhnout a mezitím si uvaříme krém. Žloutky, vejce, cukry a mouku (2–3 plné lžíce) rozmícháme v mléku a dáme vařit, stále mícháme do zhoustnutí. Do hustého a horkého krému přidáme na plátky máslo a vymícháme, přidáme vaječňák nebo trochu rumu a vyšleháme. Vychladlý natřeme na jahodovou náplň a dáme do lednice. Nahoru pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a jahodama. Pekla jsem na menším plechu 30×25 cm, na velký plech musíte dát dvojitou dávku. Jsou dobré a jednoduché.
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové