Jahodový dort

3.04

hodnoceno: 26
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na krém
    • 1
      máslo stačí 3/4
    • 1,5
      dl mléko
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • vanilkový pudink
    • 0,5
      balení hera
    • cukr krupice
  • Na těsto
    • voda panák
    • 8
      ks vejce
    • vanilkový cukr
    • 30
      g polohrubá mouka na jedno vejce
    • 30
      g cukr na jedno vejce
  • Navrch
    • 1
      kg jahody
    • želatina

Postup přípravy receptu

  • Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do rozpálené trouby a po chvíli stáhneme na 150 °C. Po upečení necháme vychladnout.
  • Krém: Svaříme 1 1/2 dl mléka s vanilkovým pudinkem. Mícháme do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Pak ušleháme společně s tukem, přidáme cukr a rum dle chuti. Část krému namažeme na korpus, poklademe jahodami, dozdobíme zbytkem krému a zalijeme želatinou – nejlépe červenou. Na kulatý dort zmenšíme dávku na polovinu.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: