Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do rozpálené trouby a po chvíli stáhneme na 150 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: Svaříme 1 1/2 dl mléka s vanilkovým pudinkem. Mícháme do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Pak ušleháme společně s tukem, přidáme cukr a rum dle chuti. Část krému namažeme na korpus, poklademe jahodami, dozdobíme zbytkem krému a zalijeme želatinou – nejlépe červenou. Na kulatý dort zmenšíme dávku na polovinu.
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem