Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do rozpálené trouby a po chvíli stáhneme na 150 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: Svaříme 1 1/2 dl mléka s vanilkovým pudinkem. Mícháme do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Pak ušleháme společně s tukem, přidáme cukr a rum dle chuti. Část krému namažeme na korpus, poklademe jahodami, dozdobíme zbytkem krému a zalijeme želatinou – nejlépe červenou. Na kulatý dort zmenšíme dávku na polovinu.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků