Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do rozpálené trouby a po chvíli stáhneme na 150 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: Svaříme 1 1/2 dl mléka s vanilkovým pudinkem. Mícháme do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Pak ušleháme společně s tukem, přidáme cukr a rum dle chuti. Část krému namažeme na korpus, poklademe jahodami, dozdobíme zbytkem krému a zalijeme želatinou – nejlépe červenou. Na kulatý dort zmenšíme dávku na polovinu.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort