Jahodový dort bez pečení

3.07

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na piškotové dno
    • 100
      g máslo
    • 160
      g cukrářské piškoty
  • Tvarohová hmota
    • 1
      dl mléko
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 20
      g želatina
    • 1
      ks tvaroh polotučný
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks lučina
    • citronová kůra
  • Na ozdobení
    • jahody nebo maliny
    • 1
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

  • Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
  • Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy – mezi sebou i na povrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolníme ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Zařazení: Nepečené Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.