Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy – mezi sebou i na povrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolníme ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu