Piškoty rozdrtíme, dobře promícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme do dortové formy, kterou vyložíme papírem na pečení. Želatinu rozpustíme v horkém mléce (postupujeme podle návodu na použitém sáčku). Našleháme tvaroh s lučinou a citrónovou kůrou a šťávou. Zvlášť ušleháme šlehačku s cukrem. Opatrně smícháme dohromady a vlijeme rozpuštěnou želatinu. Masu rozprostřeme na piškotové dno a necháme ztuhnout. Na ztuhlý tvarohový krém narovnáme stále ještě ve formě jahody a zalijeme želatinovou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
Jahody můžeme ozdobně naaranžovat do vrchu, potom je pouze přetřeme štětečkem namočeným do polevy – mezi sebou i na povrchu. Máme-li méně ovoce, zalijeme vršek polevou, do které pohodíme pár kousků malin nebo jahod. V zimě jsme zkusila udělat dort s plátky pomerančů, ovšem s bílou polevou. Po ztuhnutí uvolníme ráfek formy a dort i s papírem přesuneme na podnos. Můžeme ozdobit lístky meduňky.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely