Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb