Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením