Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.
Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky