Listové těsto si rozdělíme na 2 stejné poloviny a vyválíme placku (tenkou). První placku vložíme do nižší kulaté formy na koláč (průměr cca 30 cm), druhou si zatím necháme stranou (měla by být také cca tak velká jako kulatá forma, může být o něco větší).
V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr (může být i moučkový, množství podle chuti).
Jahody nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do krému z tvarohu a smetany. Krém vložíme do formy, rozetřeme ho na těsto. Náplň přikryjeme 2. částí těsta, okraje slepíme, aby náplň nevytékala. Do vrchního těsta uděláme párátkem dírky.
Povrch koláče můžeme pomazat žloutkem. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud těsto nezezlátne (v plynové troubě cca 30 minut).
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme přidat šlehačku, výborný je ke kávě. Koláč nakrájíme. Doporučuji jíst kávovou lžičkou, náplň z těsta klouže.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná