Listové těsto si rozdělíme na 2 stejné poloviny a vyválíme placku (tenkou). První placku vložíme do nižší kulaté formy na koláč (průměr cca 30 cm), druhou si zatím necháme stranou (měla by být také cca tak velká jako kulatá forma, může být o něco větší).
V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr (může být i moučkový, množství podle chuti).
Jahody nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do krému z tvarohu a smetany. Krém vložíme do formy, rozetřeme ho na těsto. Náplň přikryjeme 2. částí těsta, okraje slepíme, aby náplň nevytékala. Do vrchního těsta uděláme párátkem dírky.
Povrch koláče můžeme pomazat žloutkem. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud těsto nezezlátne (v plynové troubě cca 30 minut).
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme přidat šlehačku, výborný je ke kávě. Koláč nakrájíme. Doporučuji jíst kávovou lžičkou, náplň z těsta klouže.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka