Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do vyhřáté trouby mírně předpéct asi 10 min., až velmi mírně zrůžoví. Pak těsto poklademe jahodami, pokud jsou větší, tak půlíme, zalijeme připraveným piškotem a dopečeme. Koláč je upečený, až piškot zrůžoví a když na něj sáhneme prstem, tak se nelepí.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem