Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme jej na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozmixujeme je na pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu