Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15 minut). Pak nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme dozlatova (160 °C, asi 15–20 minut).
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Očistíme jahody, nakrájíme na plátky a položíme na piškot. Pudink uvaříme v mléce, osladíme a rozmixujeme s tvarohem. Tuto směs nalijeme na piškot s jahodami a necháme ztuhnout.
Další alternativa pro tento recept jsou banány (na 1 plech 4 ks) a čokoládový pudink.
Vyšleháme sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr. Postupně přidáváme mouku, ve které je zamíchaný…
více o Cassidyho jahodový piškot
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce…
více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina