Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15 minut). Pak nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme dozlatova (160 °C, asi 15–20 minut).
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Očistíme jahody, nakrájíme na plátky a položíme na piškot. Pudink uvaříme v mléce, osladíme a rozmixujeme s tvarohem. Tuto směs nalijeme na piškot s jahodami a necháme ztuhnout.
Další alternativa pro tento recept jsou banány (na 1 plech 4 ks) a čokoládový pudink.
Vyšleháme sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr. Postupně přidáváme mouku, ve které je zamíchaný…
více o Cassidyho jahodový piškot
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce…
více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu