Rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15 minut). Pak nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme dozlatova (160 °C, asi 15–20 minut).
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Očistíme jahody, nakrájíme na plátky a položíme na piškot. Pudink uvaříme v mléce, osladíme a rozmixujeme s tvarohem. Tuto směs nalijeme na piškot s jahodami a necháme ztuhnout.
Další alternativa pro tento recept jsou banány (na 1 plech 4 ks) a čokoládový pudink.
Vyšleháme sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr. Postupně přidáváme mouku, ve které je zamíchaný…
více o Cassidyho jahodový piškot
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce…
více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky