Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny sitronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břiní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobe. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bokové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu.Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem