Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu vymačkanou z poloviny sitronu, sůl a pepř. Prstem odtáhněte kuřátkům kůži od prsou a do vzniklé kapsy rozdělte většinu másla. Zbylým máslem potřete kuřátka zvenku a do břiní dutiny dejte kousky citronu, zbylé tymiánové lístky a po jednom stroužku česneku. Nohy svažte k sobe. Do pekáčku dejte mrkev, kousky cibule a bokové listy. Kuřátka posaďte navrch a pečte je asi hodinu. V průběhu podlévejte. Po upečení vyndejte kuřata z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté z kuřat vyndejte citrony i česnek a dejte je do pekáčku. Česnek v něm rozmělněte a z citronů vymačkejte šťávu.Pekáček postavte na sporák, výpek zahřejte, poté vmíchejte mouku, chvíli opékejte, pak postupně vlévejte vývar a nechte zoustnout. Kuřátka podávejte se svařenou šťávou v omáčníku, ozdobená tymiánem.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem