Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a vmícháme lisovaný česnek. Do takto připravené majonézy přidáme nadrobno nasekané bílky a plátky ředkviček. Talíř vyložíme omytými a okapanými listy salátu a navršíme kopeček ředkvičkové hmoty. Posypeme najemno nakrájenými kolečky cibulky .
S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Dělám ji s úspěchem po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy – tady je vajíčko celkem schované.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort