Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a vmícháme lisovaný česnek. Do takto připravené majonézy přidáme nadrobno nasekané bílky a plátky ředkviček. Talíř vyložíme omytými a okapanými listy salátu a navršíme kopeček ředkvičkové hmoty. Posypeme najemno nakrájenými kolečky cibulky .
S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Dělám ji s úspěchem po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy – tady je vajíčko celkem schované.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka