2.5
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a… více o Letno-jarní salát
Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položíme na plech a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů.… více o Jarní steaky
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Upečte si něco sladkého, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaši duši. Máme pro vás… Celý článek
Česnek je základní surovinou každé dobré kuchyně po celém světě. Používá se po staletí nejen k… Celý článek
Máte velkou spotřebu jogurtů a začali jste přemýšlet, že si zkusíte vyrobit vlastní? Připravit… Celý článek
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé… více o Krabí koláčky
Brambory nakrájíme na plátky a lehce předvaříme, plech vymažeme tukem. Pórek, šunku, tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a… více o Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem
Máslo rozehřejeme, vmícháme krupici, necháme nabobtnat, přidáme cukr a tresť. Za tepla tvarujeme kuličky, které… více o Krupicové kuličky
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na… více o Rajčatový salát s tuňákem
Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi,… více o Šalamounské řezy
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.… více o Banánovo-broskvové tiramisu
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a… více o Lilková omáčka na těstoviny
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu… více o Čína z vepřového masa
Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a vše rozmačkáme. Po okraj sklenice nasypeme… více o Ginger Mojito
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a… více o Jablka v županu - bez županu pečená na pánvi