Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a česnek. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, čínské zelé a jarní cibulku. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vytvoříme směs s masem a plníme čtverečky z těsta.
Rozprostřeme si plátek těsta. Na jednu třetinu dáme lžíci náplně, plátek přehneme přes náplň, okraje přetáhneme směrem dovnitř a dotočíme závitek. Po zavinuti všech závitků je lehce namáčíme ve vejci a ihned smažíme ve velkém množstvi oleje tak, aby závitky plavaly jako ve friťáku. Závitky usmažíme dozlatova, stačí jen pár sekund na každý závitek.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky