Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a česnek. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, čínské zelé a jarní cibulku. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vytvoříme směs s masem a plníme čtverečky z těsta.
Rozprostřeme si plátek těsta. Na jednu třetinu dáme lžíci náplně, plátek přehneme přes náplň, okraje přetáhneme směrem dovnitř a dotočíme závitek. Po zavinuti všech závitků je lehce namáčíme ve vejci a ihned smažíme ve velkém množstvi oleje tak, aby závitky plavaly jako ve friťáku. Závitky usmažíme dozlatova, stačí jen pár sekund na každý závitek.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce