Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a česnek. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, čínské zelé a jarní cibulku. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vytvoříme směs s masem a plníme čtverečky z těsta.
Rozprostřeme si plátek těsta. Na jednu třetinu dáme lžíci náplně, plátek přehneme přes náplň, okraje přetáhneme směrem dovnitř a dotočíme závitek. Po zavinuti všech závitků je lehce namáčíme ve vejci a ihned smažíme ve velkém množstvi oleje tak, aby závitky plavaly jako ve friťáku. Závitky usmažíme dozlatova, stačí jen pár sekund na každý závitek.
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček