Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a česnek. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, čínské zelé a jarní cibulku. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vytvoříme směs s masem a plníme čtverečky z těsta.
Rozprostřeme si plátek těsta. Na jednu třetinu dáme lžíci náplně, plátek přehneme přes náplň, okraje přetáhneme směrem dovnitř a dotočíme závitek. Po zavinuti všech závitků je lehce namáčíme ve vejci a ihned smažíme ve velkém množstvi oleje tak, aby závitky plavaly jako ve friťáku. Závitky usmažíme dozlatova, stačí jen pár sekund na každý závitek.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou