Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na kousky nasekaný zázvor a česnek. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, čínské zelé a jarní cibulku. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vytvoříme směs s masem a plníme čtverečky z těsta.
Rozprostřeme si plátek těsta. Na jednu třetinu dáme lžíci náplně, plátek přehneme přes náplň, okraje přetáhneme směrem dovnitř a dotočíme závitek. Po zavinuti všech závitků je lehce namáčíme ve vejci a ihned smažíme ve velkém množstvi oleje tak, aby závitky plavaly jako ve friťáku. Závitky usmažíme dozlatova, stačí jen pár sekund na každý závitek.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové