g
játra
kuřecí, ale podle chuti mohou být i vepřová, apod.
0,5
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo kupovaná, přidáme kapku oleje). Jakmile slanina pustí omastek, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Potom přidáme játra a orestujeme. Přisypeme papriku a zarestujeme. Nalijeme kečup, opepříme a podle potřeby podlijeme vodou. Játra dusíme za občasného míchání a podlévání doměkka, dokud se nezačnou lehce rozpadat. Nakonec dosolíme – pokud máme hodně slanou slaninu, někdy ani není potřeba. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky