g
játra
kuřecí, ale podle chuti mohou být i vepřová, apod.
0,5
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo kupovaná, přidáme kapku oleje). Jakmile slanina pustí omastek, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Potom přidáme játra a orestujeme. Přisypeme papriku a zarestujeme. Nalijeme kečup, opepříme a podle potřeby podlijeme vodou. Játra dusíme za občasného míchání a podlévání doměkka, dokud se nezačnou lehce rozpadat. Nakonec dosolíme – pokud máme hodně slanou slaninu, někdy ani není potřeba. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím