Pečená vepřová kolena na jablkách a medu Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až… více o Pečená vepřová kolena na jablkách a medu
Játra s pórkem Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme olej. Orestujeme játra, přidáme pórek, zlehka orestujeme, zalijeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
Drůbeží játra na medu Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra. Ochutíme tabascem nebo chilli,… více o Drůbeží játra na medu
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Masový dort Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a… více o Masový dort
Poleva na buchtu Margot i jiné Přísady utřeme a mažeme na ještě vlahou buchtu. Z tohoto množství je na velký plech. více o Poleva na buchtu Margot i jiné
Bůček pořádného chlapa Bůček uvaříme do měkka společně se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Mezi tím si namícháme pastu se… více o Bůček pořádného chlapa
Babiččina zelnačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Exkluzivní vanilkové rohlíčky Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin… více o Exkluzivní vanilkové rohlíčky
Omáčka Bolognese Koření si připravíme do uzlíčku: do kousku prostěradla vložíme 5kuliček nového koření, 5 kuliček pepře a 1 bobkový list… více o Omáčka Bolognese
Čínská specialita Maso, solamyl,vejce a ostatní suroviny pořádně promícháme dohromady: cibule na kolečku a pokládat na směs a už nemíchat… více o Čínská specialita
Hrníčkový šlehačkový dort V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte. … více o Hrníčkový šlehačkový dort
Práškový koláč se švestkami – od… Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Poklademe švestkami nebo jiným ovocem a… více o Práškový koláč se švestkami – od babičky Šilinkové
Pohanka s červenou řepou a čočkou Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření … více o Pohanka s červenou řepou a čočkou
Kanadské kuře II. Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl,… více o Kanadské kuře II.
Bramboráky sváteční Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a… více o Bramboráky sváteční