Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme olej. Orestujeme játra, přidáme pórek, zlehka orestujeme, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Vaříme asi 10 minut nebo dokud nejsou játra hotová a občas promícháme.
Solamyl rozmícháme s troškou vody a vmícháme do jater, pak přilijeme smetanu a chvilku povaříme.
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2–3 cm silná kolečka.
Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme máslem…
více o Švédské brambory s pórkem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)