Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme olej. Orestujeme játra, přidáme pórek, zlehka orestujeme, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Vaříme asi 10 minut nebo dokud nejsou játra hotová a občas promícháme.
Solamyl rozmícháme s troškou vody a vmícháme do jater, pak přilijeme smetanu a chvilku povaříme.
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2–3 cm silná kolečka.
Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme máslem…
více o Švédské brambory s pórkem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena