Játrová omáčka

2.33

hodnoceno: 6
Příprava: 35 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • česnek
    • sádlo
    • voda
    • hladká mouka
    • majoránka
    • 30
      g slanina
    • pepř mletý
    • kmín
    • 200
      g játra

Postup přípravy receptu

  • Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut.
  • Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: