Bůček uvaříme v minimálním množství vody, do kterého přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín a trochu koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Když je bůček dostatečně měkký, vyndáme ho a na 5 minut vhodíme na kousky nakrájená játra. Vyjmeme a necháme vychladit. Vše pomeleme na elektrickém robotu na co nejjemnější kaši, ředíme podle potřeby scezeným vývarem z bůčku. Hotovou kaši nalijeme do připravené formy, zakryjeme alobalem a necháme ve vyhřáté troubě 25 minut při 250 °C zapéct. Po vychladnutí vyklopíme paštiku z formy, zabalíme do alobalu a dáme do lednice.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem