Bůček uvaříme v minimálním množství vody, do kterého přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín a trochu koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Když je bůček dostatečně měkký, vyndáme ho a na 5 minut vhodíme na kousky nakrájená játra. Vyjmeme a necháme vychladit. Vše pomeleme na elektrickém robotu na co nejjemnější kaši, ředíme podle potřeby scezeným vývarem z bůčku. Hotovou kaši nalijeme do připravené formy, zakryjeme alobalem a necháme ve vyhřáté troubě 25 minut při 250 °C zapéct. Po vychladnutí vyklopíme paštiku z formy, zabalíme do alobalu a dáme do lednice.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem