Játrová paštika

2.87

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule větší
    • 0,5
      kg drůbeží játra
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 1
      ks kuřecí stehna větší
    • 1
      balení mandle sekané
    • nové koření mleté

Postup přípravy receptu

  • Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
  • Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
  • Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk.
  • Najemno nákrájenou cibulku orestujeme na pánvi.
  • Přidáme játra. Až pustí vodu, tak necháme vodu odpařit, cca 15 minut.
  • Přidáme kuře a necháme prohřát.
  • Směs na pánvi rozmixujeme ponorným mixérem.
  • Necháme trošku vychladnout (ne úplně).
  • Přidáme smetanu, sekané mandle a dochutíme solí, mletým pepřem a novým kořením.
  • Je lepši lehce přesolit a přepepřit.
  • Směs vylijeme do nachystaného srnčího hřbetu vyloženého slaninou.
  • Vršek přikryjeme slaninou tak, aby směs nebyla vidět.
  • Necháme 24 hodin v ledničce, poté vyklopíme a krájíme na tenké plátky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: