Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko – můžeme dle potřeby přisypat strouhanku. Lžičkou vykrajujeme porce, ze kterých vytvarujeme kuličky (knedlíčky). Játrové knedlíčky dáme zavařit na 5–7 minut do vařící polévky.
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové…
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře