V míse smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
Nyní máme základní těsto na bábovku. Dále můžeme přidat i další libovolné ingredience (rozemletý mák, kakao, čokoládu, oříšky, skořici, vanilku...). Záleží na tom, co máme rádi.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto. (Formu můžeme vysypat i strouhankou, nebo kokosem.)
Těsto ve formě lehce uhladíme vařečkou, aby byla bábovka rovná.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná