V míse smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
Nyní máme základní těsto na bábovku. Dále můžeme přidat i další libovolné ingredience (rozemletý mák, kakao, čokoládu, oříšky, skořici, vanilku...). Záleží na tom, co máme rádi.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto. (Formu můžeme vysypat i strouhankou, nebo kokosem.)
Těsto ve formě lehce uhladíme vařečkou, aby byla bábovka rovná.
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici