V míse smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
Nyní máme základní těsto na bábovku. Dále můžeme přidat i další libovolné ingredience (rozemletý mák, kakao, čokoládu, oříšky, skořici, vanilku...). Záleží na tom, co máme rádi.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto. (Formu můžeme vysypat i strouhankou, nebo kokosem.)
Těsto ve formě lehce uhladíme vařečkou, aby byla bábovka rovná.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater