Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 stupňů dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír, potřeme šlehačkou (část necháme na potření obvodu) a zpět zarolujeme. Zbylou šlehačkou potřeme vršek rolády a dáme vychladit. Podáváme vychlazenou a alespoň krátce proleželou, na plátky pokrájenou, nejlépe ke kávě.
Smetanu vyšleháme společně s instantní kávou a vanilkovým cukrem dotuha. Pokud chceme, dochutíme ještě moučkovým cukrem dle vlastní chuti. Jestliže máme smetanu s nižším obsahem tuku, doporučuji přidat do smetany i ztužovač šlehačky.
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou…
více o Sýrová roláda – jednoduchá
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy