Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 stupňů dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír, potřeme šlehačkou (část necháme na potření obvodu) a zpět zarolujeme. Zbylou šlehačkou potřeme vršek rolády a dáme vychladit. Podáváme vychlazenou a alespoň krátce proleželou, na plátky pokrájenou, nejlépe ke kávě.
Smetanu vyšleháme společně s instantní kávou a vanilkovým cukrem dotuha. Pokud chceme, dochutíme ještě moučkovým cukrem dle vlastní chuti. Jestliže máme smetanu s nižším obsahem tuku, doporučuji přidat do smetany i ztužovač šlehačky.
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou…
více o Sýrová roláda – jednoduchá
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella