Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v solamylu. Nakrájíme zeleninu – papriku na kostičky, pórek na kolečka, nať na kostičky a zelí na nudličky.
Na pánev dáme osmažit dozlatova kuřecí maso, přidáme koření – kari kořením nešetříme. Maso se bude trochu připalovat, ale to vůbec nevadí, vznikne nám tak výborný sos.
Dozlatova opečené maso dáme do druhého kastrolu a na pánev vhodíme zeleninu. Přidáme 6 polévkových lžic sójové omáčky a přiklopíme na 2 minuty pokličkou. Promícháme, výpečky z pánve se uvolní do zeleniny.
Přidáme zpět maso, ještě jednou promícháme a podáváme s rýží.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami